niedziela, 2 listopada 2014

Proste i smaczne truskawkowe placuszki gryczane :D

Pankejki ostatnio często u mnie goszczą :D można je bardzo szybko przyrządzić na wiele wiele sposobów :D dziś postawiłam na mąkę gryczaną i truskawki :D mają mało skłądników i są bardzo proste w wykonaniu. Zjadłam na drugie śniadanie z jogurtem i gorzką czekoladą :D Pychotka :D


TRUSKAWKOWE PLACUSZKI GRYCZANE
Składniki:

  • mąka gryczana 50-60 g
  • łyżka wiórków kokosowych
  • łyżka mielonego siemienia lnianego
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia i odrobina sody
  • słodzidło a jeśli używacie odżywki również możecie jej dodać
  • 2 białka jaj lub 1 jajko
  • łyżka serka wiejskiego
  • około 100 g truskawek (spora garść) mogą być świeże lub mrożone
Wykonanie:
Truskawki zblendować z jakiem i serkiem wiejskim na gładką masę. W oddzielnej misce wymieszać suche składniki. Połączyć wszystko razem i smażyć przez chwilę z każdej strony :D
Gotowe :D








SMACZNEGO!!!

18 komentarzy:

  1. Pycha, muszę zacząć używać innej mąki, a nie tylko pszenna i żytnia.

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglądają bosko! :D aż ślinka mi pociekła :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A twoje ciasto fasolowe koniecznie do wypróbowania :D juz jedno robiłam ale chętnie skorzystam z twojego przepisu :D

      Usuń
  3. lubię takie fajne, proste przepisy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja zdecydowanie też :D świetne na dni gdy nie chce się nam kombinować w kuchni :D

      Usuń
  4. Ada jak smażysz te wszystkie placuszki, że Ci tak ładnie wychodzą? Na jakiej patelni? Jaki olej?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na patelni teflonowej i używam PAMU :D rzadziej oleju kokosowego.

      Usuń
  5. Odpowiedzi
    1. Spróbuj może Tobie też posmakują :D

      Usuń
  6. Hej, jestem nowa i przed chwilą założyłam bloga. Jeżeli masz dla mnie cenne rady to wpadnij, z pewnością zaciekawi Cię też moja historia... Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hejka :D Na pewno zajrzę co u Ciebie słychać :D Jeśli masz jakieś pytania pisz na emaila :D

      Usuń
  7. Pycha! Ty chyba w ogòle z kuchni nie wychodzisz :-D:-D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Eeee nie :D wcale nie spędzam tak dużo czasu jakby się wydawało :D

      Usuń
  8. Wszystkie potrawy przygotowane przez ciebie wyglądają tak smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Czesc Ada :) mam pytanie odnosnie masla orzechowego, czy robisz je samodzielnie? Jesli tak to czy mozesz powiedziec jak? Pozdrawiam Jagoda

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hejka :D tak robię sama :D uwielbiam i jest to bardzo proste :D możesz robić z prażonych orzechów lub nie.. ja zawsze używam prażone niesolone a na koniec najwyżej sobie sama dosalam. Wrzucasz takie orzechy do blendera i blendujesz, robiąc częste przerwy żeby sprzęt dał radę botrochę to potrwa zanim konsystencja bedzię odpowiednia.. ale cierpliwości napewno wyjdzie :D

      Usuń