sobota, 8 listopada 2014

Buraczkowe pankejki..czyli ciąg dalszy buraczanych eksperymentów :D

Tak jak obiecałam tak też robię :) Placuszki z buraka były pyszne i mogę je zdecydowanie polecić i Wam. Są proste w wykonaniu i przede wszystkim zdrowe. Polecam serdecznie :)


BURACZKOWE PANKEJKI Z CYNAMONEM
Składniki:

  • 50 g zmielonych płatków owsianych lub mąki owsianej
  • cynamon
  • proszek do pieczenia około pół łyżeczki
  • słodzidło
  • jeśli chcecie możecie dodać odżywki waniliowej 
  • 2 białka jaj lub jedno całe jajko
  • 50 g serka twarogowego lub gęstego jogurtu np. grecki
  • 100 g pure z buraka (ugotowany i starty na drobnych oczkach lub możecie spróbować potraktować go blenderem)
  • jedno małe jabłko starte na tarce lub pół banana
  • opcjonalnie do podania 
Wykonanie:
Suche składniki mieszamy razem. Mokre razem, łączymy zawartości obu misek. Smażymy na rozgrzanej patelni przez chwilę z jednej i drugiej strony regulując temperaturę żeby ich nie przypalić. Podajemy z jogurtem i owocami lub z czym tylko Wam przyjdzie ochota :)






POLECAM!!


2 komentarze:

  1. wygladaja oblednie... mega ciekawi mnie smak :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Były dobre :) burak jak dla mnie jest niewyczuwalny a nadaje fajną wilgotnosć i kolorek :D no i witaminki :)

      Usuń