sobota, 11 października 2014

Muffinkowe bułeczki dyniowe z ricottą :D

Kolejny pyszny wypiek z udziałem dyni :D korzystam póki mogę :D muszę porobić zapasów koniecznie :D pomrozić i narobić do słoików żeby móc się cieszyć jej smakiem cały rok :D Wiem wiem dla niektórych mogę przynudzać już trochę z tą dynią ale jet ona tak uniwersalna że nadaję się do wszystkiego i za każdym razem smakuje inaczej w zależności od tego z czym ją skomponuję :D
Oto przepis!! :D



BUŁECZKI DYNIOWE Z RICOTTĄ  I MALINKĄ 
Składniki:

  • 30 g zmielonych płatków owsianych
  • 30 g zmielonych płatków jaglanych
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia i sody
  • łyżka wiórków kokosowych
  • białko jajka
  • 100 g puree z dyni
  • 65 g ricotty
  • słodzidło
  • cynamon
  • na wierz malinki lub coś innego np. truskwaka, plasterki banana, orzechy lub gorzka czekolada :D
  • opcjonalnie ziarenka wanilii lub esencja waniliowa
Wykonanie:
W misce połączyć ze sobą suche składniki. W drugiej mokre :D połączyć dokładnie zawartość obu misek :D możecie uformować bułeczki i ułożyć na papierze do pieczenia lub tak jak ja włożyć do foremek sylikonowych na muffinki :D Na wierz ułożyć wybrany dodatek :D Piec w 200 st. przez min. 30 min :D musicie sprawdzić najlepiej wykałaczką :D
Polecam :D i smacznego :D











2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. O dobry pomysł :D w takim razie na halloween powtórka :D dzięki za podrzucenie pomysłu jakoś nie pomyślałam :D i można polać gorzką czekoladą np. i zrobić taką jakby pajęczynę żeby były bardziej halloweenowe :D

      Usuń