sobota, 20 września 2014

Ostatnie dyniowe szaleństwo na dziś :D i przepyszny obiad :D

Dyniowy maraton trwa :D tym razem w wersji wytrawnej :D i powiem Wam że dynia to bardzo uniwersalne warzywo :D na słodko, na słono, w każdej wersji smakuje pysznie i w każdym przypadku nadaje inni smak :D Obiad był przepyszny i napewno do powtórki :D


KURCZAK CURRY W SOSIE DYNIOWO-KOKOSOWYM Z RYŻEM BASMATI
Składniki:
  • pierś z kurczaka
  • ryż basmati
  • 100 ml mleczka kokosowego
  • 100 g puree z dyni
  • kawałek pora
  • pieczarki
  • 3 ząbki czosnku
  • świeży tymianek
  • curry, sól, oregano, papryka
Wykonanie:
Kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem, curry, papryką i czosnkiem granulowanym. Odstawiamy na chwilkę. W między czasie kroimy pora i pieczarki. Rozgrzewamy patelnie i wrzucamy kurczaka i warzywa. Podsmażamy przez chwilę. Dodajemy puree z dyni i mleczko kokosowe, i przeciskamy przez praskę czosnek :D zmniejszamy i dusimy przez chwilkę aż sosik zgęstnieje :D Podajemy z ryżem basmati lub z czym lubicie :D
Jak dla mnie smak nieziemski, troszkę pod kuchnie chińską :D sama nie wiem :D a przede wszystkim zdrowe i nie szkodzące naszej sylwetce :D
Smak tak mi przypasował że jutro chyba powtórka :D Naprawdę szczerze polecam :D









Smacznego!!!!

4 komentarze:

  1. a puree z dyni gdzies kupujesz czy sama robisz? a z mrozonych kostek dyni wyjdzie?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wczoraj kupiłam dynie i zrobiłam :D raczej wyjdzie :D

      Usuń